1.04  Wat is het verschil tussen een gewone zitmaaier, frontmaaier en een zero turn maaier?


ZITMAAIER

De meest bekende zitmaaier is een tuintractor. U herkent ze aan het maaidek onder de zitting. Tuintractoren zijn goed voor grote oppervlakken waar niet al te veel obstakels staan.

Wilt u niet vaak maaien en vindt u het niet erg om het maaisel te laten liggen (bijvoorbeeld voor weiland), dan is een zitmaaier met zij-uitworp de beste keuze.

Een veelzijdige zitmaaier heeft een opvangbak en mulchsysteem. Met behulp van een deflector kan deze tuintractor ook gebruikt worden voor achteruitworp. Het is dus een 3-in-1 grasmaaier.


FRONTMAAIER

Wilt u ook gemakkelijk onder struiken, langs heggen en boorden en rond andere obstakels maaien, dan is een frontmaaier met vooraan gemonteerd maaidek een betere keuze. Zo kunt u goed zien waar u maait.

Naast een maaidek op een frontmaaier kunt u ook andere accessoires monteren aan de voorkant van een frontmaaier. Zo verandert u de grasmaaier gemakkelijk in een verticuteermachine, klepelmaaier, veegmachine, sneeuwschuif of sneeuwblazer.


ZERO TURN MAAIER

Zero-Turn maaiers zijn ontwikkeld om gras te maaien bij een hogere snelheid d.m.v. joysticks. Een gewone zit- of frontmaaier maait gemiddeld met een snelheid van 4 tot 6km/h terwijl een zero-turn maaier gemiddeld dit bij een snelheid van 8 tot 12km/h doet. U bespaard tot 50% op uw maaitijd. Naast de tijdbesparing, bespaart u door de lagere draaiuren ook enorm op de onderhoud- en brandstofkosten. Met een Zero-Turn maaier maait u eenvoudig baan voor baan zonder stukken over te slaan of uw gras te beschadigen. Door de enorme wendbaarheid zult u minder of geen tijd hoeven te besteden aan kanten trimmen.

 

 

Terug naar overzicht "Grasmaaiers vragen"