9.12 Last van mollen in de tuin?

Ze kunnen grote schade aanbrengen aan uw tuin, sportveld of bestrating. Ook zorgen die molshopen niet voor een mooi beeld in uw tuin. Ze beschadigen uw gazon en ook ondergronds wordt er schade aangericht. Denk hierbij onder andere aan wortels en verzakkingen van uw terras.                                                                       

Toch hebben deze ook enkele voordelen: mollen houden de grond in uw tuin gezond. Het omwoelen van grond is goed voor afwatering. De mol helpt ook om plagen in toom te houden: een mol smult van insecten. Maar als u een perfect gazon wilt, dan is het beter om deze mollenplaag tegen te gaan door mollen te verjagen of mollen te vangen. 

Mollen bestrijden

Om mollen te verjagen kunt u kiezen om een mollenbestrijder in te schakelen, deze zal ter plaatse samen met u bekijken welke vorm van bestrijding en preventie van de mollen op uw terrein het meest geschikt is. Voor optimaal resultaat dient het mollen bestrijden door een gediplomeerd ongediertebestrijder of mollenbestrijder uitgevoerd te worden om de overlast snel een veilig te beëindigen.

U kunt er ook voor kiezen om mollen zelf te verjagen of mollen zelf te vangen met bijvoorbeeld mollenklemmen of een speciale machine die is gebouwd om grote plagen te bestrijden. Zo verkopen wij verschillende mollenklemmen zoals de Mauki H Mollenbestrijder / vanger. De Mauki is een zeer effectieve en betrouwbare mollendoder, die ook bij grote plagen kan worden gebruikt. Deze bestrijdingsmethode levert geen gevaar op voor katten, roofvogels, vossen en andere nuttige dieren. De Mauki is zeer eenvoudig in gebruik en kan door iedere volwassene gebruikt worden.

Mollen overlast

Overlast van mollen komt regelmatig voor. De mol ontwikkelt zich ondergronds en heeft zijn eigen territorium, bestaande uit gangenstelsels.

Overlast van mollen is een ongemak voor mens en gezondheid. In sommige gevallen is een mollenplaag niet alleen verantwoordelijk voor schade aan tuinen van particulieren maar ook voor schade aan bedrijfsterreinen en sportvelden. Voor bedrijven is het van groot belang dat het bedrijfsterrein, golfbanen en sportvelden mol vrij zijn.

 

 

Terug naar overzicht "Tuintips vragen"