6.01 Wanneer kies ik voor een benzine, accu of elektrische bladblazer?

Benzine bladblazer
Een benzine bladblazer is de ideale keuze voor grotere en zwaardere werkzaamheden. Dit type bladblazer is niet afhankelijk van stroom waardoor u deze op iedere plek kunt gebruiken. De bladblazers die op benzine werken zijn bovendien krachtiger en daardoor ook geschikt voor professioneel gebruik. 

De aanschafprijs van een benzine bladblazer is wel een stukje hoger dan die van bijvoorbeeld een elektrische bladblazer. Bij het aanschaffen van een bladblazer op benzine moet u er wel rekening mee houden dat de motor om onderhoud vraagt. Dit houdt in dat u eens in de zoveel tijd (afhankelijk van de intensiteit van het gebruik) de motor met olie smeert en op tijd de benzinetank bijvult. Of u kunt deze laten onderhouden. En een benzine bladblazer maakt meer geluid.

Accu bladblazer
Geen gedoe met snoeren, dan biedt een accu bladblazer uitkomst. Dit type bladblazer is onderhoudsvriendelijker en stiller dan een benzine bladblazer. Accu bladblazers zijn bovendien compact en zeer licht in gebruik. Dit maakt het werken met een accu bladblazer comfortabel en perfect voor de kleinere werkzaamheden.  Weinig onderhoud en weinig geluid.

 Bij het aanschaffen van een accu bladblazer is het  verstandig om er rekening mee te houden dat de accu, in tegenstelling tot elektriciteit en benzine, relatief snel leeg kan gaan. Het aanschaffen van een  reserve accu is daarom handig.

Elektrische bladblazer
Een elektrische bladblazer is nog steeds de meest gangbare bladblazer en dat komt onder meer doordat dit type bladblazer relatief voordelig is in aanschaf. Weinig onderhoud.
Verder zijn elektrische bladblazers onderhoudsvriendelijk en redelijk krachtig.  U hoeft niet te denken aan het opladen van een accu of het bijvullen van benzine. Bij sommige elektrische bladblazers regelt u zelf het vermogen. Dat is weer ideaal voor tuinen met grind of spilt.

Voor grotere werkzaamheden is een elektrische bladblazer minder geschikt. U heeft namelijk wel een stroomvoorziening in de buurt nodig. Daarom adviseren wij altijd om altijd gebruik te maken van een verlengkabel. 

 

 

Terug naar overzicht "Bladblazers vragen"